mandag den 5. april 2010

Ultimative kugler

Her er opskriften på min absolutte, uovertrufne, altoverskyggende yndlingsslik: dadelkugler! De af jer, der ikke kan lide dadler, figner og andet langhåret såkaldt 'slik', behøver altså ikke at stå af her, for seriøst - de smager LANGT mere usunde end de faktisk er... Og det er blandt andet derfor, jeg elsker dem :)


400 g dadler
200 g cashewnødder
100 g mandler
Kornene fra 1/2 vanillestang
Skal af 1,5 øko citron
1 dl kakao

Nødderne males til så fint mel som muligt; har du en kaffemølle, kan den klare det, ellers må de en tur i blenderen. Dadlerne udstenes og kommes i køkkenmaskinen sammen resten af ingredienserne. Ælt til en fast dej og tril til kugler.
Voilà! Verdens bedste slik hvis du spørger mig...Den ondeste variation er, hvis du udskifter citronen med øko appelsin, tilsætter en god stærk espresso og lidt ekstra nødder. Yummmm!


Og jeg vil da lige skynde mig at takke Sundhedsrevolutionen for den oprindelige inspiration til kuglerne, som jeg nu har lavet i årevis og i alle tænkelige afskygninger...

3 kommentarer:

  1. Yep, sådanne kugler er også et hit herhjemme. De var desuden påskeæggene i år og Andreas var lykkelig ;) Har aldrig prøvet lige denne variant, så tak for lidt inspiration! Jeg plejer tilgengæld at bruge en del kokosmel (malet med diverse andre nødder) og lidt kokosolie. Desuden er jeg langhåret og putter spirulina pulver i.. kan ikke smages og så får man lidt bedre samvittighed over at spise dem ;)

    SvarSlet
  2. Nøj, det var godt nok nørdet med alger - det skal da prøves næste gang. Så er man jo nærmest nødt til at spise dem ;) Men jeg lover dig, lige præcis med cashew og mandler, så får de den helt rigtige sejhed. Bruger også kokos somme tider, men du ved, jeg skal ligesom være i humør til kokos...

    SvarSlet
  3. Nøøøøj ... Sundt slik... Og så lige når jeg er startet min - smid-de-sidste-kilo- kur..:-)) Tak for det, de skal ihvertfald prøves !

    SvarSlet