onsdag den 19. maj 2010

Ultimativ smørcreme

- min variation af IMBC, Italian Marenque Butter Cream...
Efter min bedste vurdering intet mindre end perfekt - den er blød at arbejde med, smager behageligt, er ikke for sød, og så bliver den dejligt stiv (så så) når den kommer på køl. Perfekt til opsmøring af kager, og kan godt erstatte fondanten, hvis man farver den. Nogen mener den er bedst, hvis kagen kommer fra fryseren - så smager cremen nemlig ligesom is...
Vil lige skynde mig at sige, at det er en klar fordel at have en køkkenmaskine, for så kan man jo læse sin avis eller spise en mad mens den gør al arbejdet for en.

At bruge:

500 g sukker
1,5 dl vand
3 past. æggehvider
150 g flormelis
750 g smør
1 tsk vanille- eller citronaroma (eller hindbær, hvis det er med den på)
evt. farve

At gøre:

Sukker og vand kommes i en gryde og koges indtil 120 grader - det tager en 5-10 minutter, indtil der kommer store bobler. Men tjek temperaturen med et madtermometer.
Imens piskes æggehviderne indtil de danner bløde spidser. Så tilsættes flormelis og der piskes videre til en hård marengs, ca. 5 min.
Mens der stadig piskes ved høj hastighed hældes den kogende sirup nu ned langs kanten af skålen med hviderne i en tynd stråle. Når al sirup er tilsat piskes videre indtil cremen er kølet af, ca. 10 minutter. Så tilsættes smørret lidt ad gangen, og til slut aroma og evt. farve - og voilà, cremen er færdig.

Vær opmærksom på, at der bliver en relativt stor portion ud af denne opskrift - jeg har til en 4-etagers kage i opskriften her...

3 kommentarer:

 1. uhmm det lyder virkeligt lækkert.
  Den må jeg prøve til næste kage

  SvarSlet
 2. Ved du om den creme kan bruges til at lave de der roser på enten pen eller rosenail? Den creme jeg har fået lavet er alt for tynd så jeg ikke kan holde formen på roserne ;O) Tak for dit svar ;O)

  SvarSlet
 3. Hej Linda,
  Det vil jeg tro, men den skal nok lige på køl inden du arbejder med den... Men jeg må indrømme at jeg ikke har forsøgt mig med den slags pynt. Kan godt være du skal holde dig til en palmin-smørcreme, for den smelter jo overhovedet ikke ved stuetemperatur, så der er du helt sikker på at pynten holder sin form. Det tror jeg at jeg selv ville.
  Held og lykke med projektet :)
  / Nana

  SvarSlet