søndag den 2. maj 2010

Gzhel bryllupskage

... og nej, det er ikke katten, der har sat sig på tastaturet. Det hedder det faktisk... Mine kære venner, Misha og Lotte, holdt her i weekenden deres storslåede cross-over, multinationale bryllupsfest, hvor hver gæst skulle medbringe en ret med udgangspunkt i fastlagte temaer. Jeg blev -smart nok- sat på dessertholdet, og rammerne lød på noget russisk og jødisk... Hmm... at øjne muligheden for at lave endnu en bryllupskage :D Altså, til deres rigtige bryllup i august sidste år lavede jeg jo Livets Træ, så der var ligesom noget at leve op til, følte jeg. Og så var der jo rammerne, som skulle indeholdes.

Derfor: en kosher Gzhel bryllupskage :)

Nu ved jeg faktisk temmelig lidt om de kosher traditioner, men jeg ved da så meget som, at gris er noget fy, og at kalven ikke må koges i sin moders mælk (som de da kan formulere det). Så fondanten er lavet på æg, sirup og flormelis, og fyldet var også uden gelatine. Og så det russiske element. Her fandt jeg billeder af et spisestel, Gzhel, som vistnok er den russiske pendant til det musselmalede, og det har et helt særligt tungt, tæt russiske udtryk.
Motivet er tyllet på i fri hånd, og jeg har så klattet med en pensel for at få fyldt motivet ud.
Der var faktisk et par af gæsterne, som kommenterede overfor mig, at brudepar-fuglene lignede Misha og Lotte. Hmm... Hvordan ville du mon se ud som procelæns-fugl lavet i fondant? Se, det er jo et af den slags spørgsmål man kun får stillet en enkelt gang i sit liv. Så det kan du jo lige tænke lidt over... Kirsebærrene er lavet i marcipan blandet med kirsebær-essens.
Kagen er i virkeligheden kraftigt inspireret af en kage, jeg faldt over en dag på Cakecentral.com, og som min kage bare en en dårlig joke sammenlignet med. Og jeg linker heller ikke til kagen, da jeg ville blive helt flov over mine ringe talenter... Så hellere hvile lidt på trygheden af at vide, at I nok alligevel ikke ved hvilket billede, jeg havde i tankerne... Ej ok, I får lov til at se hvad jeg gik efter - hvis I lover at I ikke griner! Her er den...
(personlig note: vil forbeholde mig retten til stadig at være tilfreds. Et oplæg bliver fulgt til et vist punkt, hvorefter det bliver lagt på hylden, og projektet får sit eget liv.
)

10 kommentarer:

 1. Den er bare kanon flot! Jeg er vildt imponeret!! Og synes nu ikke du kan tillade dig at skrive, at du har "ringe talent"... Den er virkelig smuk! Vi andre (jeg!) køber os fattige i udstyr og du "tyller i fri hånd".... Grr... :-D

  Du er virkelig dygtig! :-)

  SvarSlet
 2. Respekt!! du har ALT ret til at være tilfreds.. jeg kan faktisk bedre lide din kage end den du linker til..
  du er simpelhen en sej kvinde.. ville ønske jeg havde lidt af din kreativitet..

  Hilsen Lene -som ikke tør vise sine kager, når du hæver standart til en ukendt level :)

  SvarSlet
 3. Wauw! Min hage faldt ned på tastaturet og mine øjne poppede ud! Du er så sindssygt dygtig! Din kage er MEGET flottere end den du "efterlignede".
  Hvornår skal vi kagenørde igen? For det der siger bare: "Lær mig lær mig!"

  SvarSlet
 4. Tusind tak skal I have :D Ih altså, tak tak tak...

  Rebecca - tit er det faktisk bare nærighed, som får mig ud på disse eventyr. Men hvis man kunne få Gzhel som stencil, så havde jeg dælme også købt den...

  Lene - du må LOVE du bliver ved med at vise dine kager, og ikke lader dig beskæmme af sådan en pseudo-kjøvenhavner ;)

  Pernille - vi skal da nørde lidt her hos mig den 30. maj hvor jeg viser hvordan jeg laver kirsebærgrenen, så der kan vi da også godt tylle/male/farvelade lidt :)
  ... Det var i øvrigt aldrig gået uden kurset hos Sif...

  SvarSlet
 5. Hold da op og woaaaw. Den er da fantastisk - over det hele og så meget sødere end inspirationen.
  Signe

  SvarSlet
 6. Hold da op! Sikke en flot kage - det var da helt vildt! Så kan vi andre amatører godt pakke sammen da! Hov sikke en masse udråbstegn, men du fortjener dem :o)

  mvh
  Camilla

  SvarSlet
 7. kære Nanna. ikke blot var din kage ualmindelig smuk- men den smagte også helt fantastisk :-) du er fantastisk dygtig og meget inspirerende. tak for en skøn lækkerbisken og en hyggelig aften.
  kærlig hilsen
  Karenn

  SvarSlet
 8. Tak sødeste mennesker!
  Karenn - jeg var glad for at den blev modtaget så godt; der var jo også alle de andre fantastiske desserter på bordet :D Tak for en super super skøn fest...

  SvarSlet
 9. fabelagtige kager, hvor er du dygtig. Det er herligt at kigge dine billeder og læse dine ord :)

  SvarSlet
 10. Er du vimmer, hvor er denne kage bare ovenud smuk. Er helt forelsket i den... Meget meget flot.

  SvarSlet