mandag den 23. marts 2015

Tvillingedåb

Der har været stille på bloggen længe. Så længe, så jeg næsten ikke kan huske, hvordan man laver et indlæg. For jeg har haft travlt i den virkelige verden, med uddannelse, skilsmisse, en lille afstikker på tv, ny kærlighed, flytning, og mere uddannelse. Men nu var der endelig en anledning til et stort, fint kagearrangement. Og det skal I selvfølgelig ikke snydes for.

I søndags blev svigerinden og svogerens tvillinger nemlig døbt. Lille Karoline og Theo. Og jeg havde tilbudt at lave kagen. 
Men øj… tvillingedåb! Hvordan jonglerer man lige den? Eneste begrænsninger var at de helst ville undgå hvid chokolade i fyldet… Ellers frie hænder. Oh horror vacui.

Sådan kom det til at se ud på Instagram. Festligt, ikke? Med glimmer-filter, høj eksponering und alles.

Og sådan så det ud i virkeligheden. Stadig festligt, også uden glimmer-effekt.

Jeg er doven af natur, så det skulle helst ikke tage mere end en dag at lave. Og gerne ligne en million alligevel.
Så det blev på demokratisk vis, en halv kage til hver af ungerne. Og så lidt ekstra, så kagen ikke stod så ensomt på anretterbordet.

Kagen var vaniljebunde med hakkede, ristede hasselnødder, lys chokoladeganache og mørk chokolademousse, citroncoulis, solbærmousse og friske blåbær. Smurt op med IMBC med brunet smør, og overtrukket med marcipan.
Macarons'ene var med lemon-passions-curd, og popkagerne var af chokoladekage. Så der var lidt for enhver smag. 

Closeup af popkagerne. De blev til på yderste mandat, kl. kvalme om aftenen, så der var ikke så meget overskud til dekoration.

Og navne kom der på, diskret på hver side. Jeg er egentlig ikke fan af at det står ud over det hele, med dato og det hele. Så jeg besluttede at dette måtte være nok.

Her close-up af Karolines side. Kagen står med helt rene sider, og kun en let markering af kanterne. Faktisk indkøbte jeg en crimper specielt til anledningen. Synes det er en super fin måde at afslutte kanterne på, når nu man vil have en ellers nøgen kage. Elegant, uden at det er for bart. Altså når jeg nu selv skal sige det.

Flere fjollede spøgelser. Tog absolut ingen tid at lave, det er det gode ved, at man har én ting på bordet, som står superskarpt. Så er folk ligesom overbevist, og så må man godt slacke med andre ting uden at det kompromitteret ens autoritet ;) 

Super hyggeligt dåbs-arrangement, med masser af artige børn. Og så kom tanterne og onklerne fra Jylland selvfølgelig hen til mig med et 'Nåååh ja, nu kan jeg da godt se, jeg har set dig før. Hvordan var det egentlig at være med i Den Store Bagedyst?'. Det slipper jeg nok først den dag jeg farver hår, skifter navn og flytter til Belgien...6 kommentarer:

 1. Super setup:)
  Og velkommen tilbage og tillykke med lidt af det hele i dit liv :D

  SvarSlet
 2. pæn og enkel kage :-) velkommen tilbage til blogverdenen :-)

  SvarSlet
 3. Hej Nana
  Tager du imod bestillinger? Hvis ja, vil du så ikke ringe til mig på 30139404.
  Hilsen Anne

  SvarSlet
 4. Arghhh! Er ikke så kendt i denne blog verden... nu står jeg som unknown. Det ser ikke så troværdigt ud - beklager.
  Hilsen Anne

  SvarSlet
 5. Typisk! Så virkede det.

  SvarSlet
 6. Hej Nana
  Tager du imod bestillinger? Hvis ja, vil du så ikke ringe til mig på 30139404.
  Hilsen Anne

  SvarSlet