lørdag den 28. august 2010

Lyse lagkagebunde

Så har jeg endelig leget mig frem til den BEDSTE opskrift på lyse bunde - lette, luftige og med god krumme.
Opskriften giver 3 bunde på 24 cm. Jeg bager dem samlet i en springform og deler i 3 seperate bunde, når kagen er kølet af. Kan selvfølgelig også bages enkeltvis.
Bundene kan klare en tur i fryseren ude at det kan hverken smages eller mærkes på dem.

250 g smør
1,5 dl vand
3 store æg eller 4 små
450 g sukker
2 tsk vanillesukker
250 g hvedemel
90 g maizena
1,5 tsk bagepulver

Smør og vand smeltes sammen og køler lidt af.
Æg, sukker og vanillesukker piskes lyst og luftigt i ca. 5 minutter.
Mel, maizena og bagepulver sigtes sammen og vendes i æggemassen skiftevis med smørvandet - jeg har dejkrogen på Kitchen Aid'en og kører på laveste hastighed.
Dejen hviler et kvarters tid, og der vendes lige rundt i den for at sikre, at der ikke er mel-lommer rundt omkring.
Bages i en springform som er smurt og beklædt med bagepapir, ved 180 grader i ca. 45 minutter.

Lad kagen køle af i 10 minutter i formen, før den forsigtigt lægges over på en rist og køler helt af. Når den er helt kold deles den i 3 bunde.

5 kommentarer:

  1. Det lyder som en meget spændende opskrift, den skal prøves:) Tak fordi du deler:)

    SvarSlet
  2. Den er bare virkelig god!
    Jeg har efterhånden bagt efter opskriften en del gange :-)

    SvarSlet
  3. hejsa. lige et måske dumt spørgsmål, men maizena mel, er det det samme som man bruget til jævning?

    SvarSlet
  4. Jeg skal lave chokoladebunde, kan jeg erstatte noget af melet med cacao og i så fald hvor meget?

    SvarSlet
  5. Jeg vil også rigtig gerne høre (som ovenfor), om den kan bruges til chokoladekage-bunde med en mindre justering? Men jeg er i tvivl om, hvorvidt du besvarer spørgsmål her?

    SvarSlet